Wednesday, November 16, 2011

4. kodutöö - iseseisvast tööst

Võibolla ma võtan nüüd liiga suurelt ette, aga olen juba mõnda aega mõtet veeretanud üks uus e-kursus luua. Võtan sihiks, et kui 35 tunniga tervet ei jõua, siis teen pool, aga teen hästi ja oluline on see, et algus saab tehtud.


a.    probleem või teema, millele üritad lahenduse leida, luua
Naiskodukaitse ja Kaitseliidu üks vajalikke tegevusalasid on välitoitlustamine. Igal välititlustajal peab olema mõne aja tagant läbitud hügieenikursus. Siiani oleme sellist kursust aegajalt sisse ostnud ja ise läbi viinud statsionaarõppes ühe pikema kursuse ühe osana. Kindlasti ei ole selline lahendus kuigi otstarbekas, kuna võimaldab aastas vastavalt kursuselt läbi lasta tunduvalt väiksema hulga liikmeid, kui vaja oleks.

b.    sihtgrupp
Naiskodukaitse ja Kaitseliidu välitoitlustajad

c.    ideekavandi kirjeldus - kuidas probleemi lahendada kavatsed
Luua „Toiduhügieenikursus“ e-õppes õpihaldussüsteemis Ilias. Nii saab iga toitlustaja, kel hügieeniõpe läbimata või aeguma hakkab, endale sobival ajal kursuse läbida.
Kursuse eesmärk oleks selline:
Õpieesmärk
Tunni lõppedes mäletab kursuslane toidukäitleja kohustusi ja nõudeid toidukäitlejale, ning  saab aru mürgistustest ja nakkustest, toidu riknemise näitajatest ja nõuetest väliköögi enesekontrolliplaanile, saastumise ja riknemise ennetamisest ning rakendab teadmisi isiklike hügieeninõuete järgimisest, toidu säilitamisest.

Tulemus on rahuldav, kui kursuslane:
-          loetleb
o   toidukätleja kohustusi ja vastutusi;
o   nõudeid kätepesule;
o   nõudeid spetsiaalsele tööriietusele;
o   nõudeid spetsiaalsetele tööjalatsitele;
-     tunneb ära mürgistuste ja nakkuste sümptomeid;
-     valib tegevuse juhindudes nõuetest toidu säilitamise tingimustele, ajale  ja temperatuurile;
-     selgitab
·         mürgistuste ja nakkuste olemust ja liike;
·         tegevust mürgistuste ja nakkuste korral;
·         mürgistuste ja nakkuste leviku ennetamist;
·         seadme ja tööpindade puhastamise ja desinfitseerimise olulisust;
·         nõudeid seadmete ja tööpindade puhastamisele ja desinfitseerimisele;
·         nõudeid kahjurite hävitamisele;
·         enesekontrolliplaani olulisust toitlustamisel;
·         kätepesu vajalikkust ennetamaks toidu saastumist;
·         spetsiaalse tööriietus vajalikkust;
·         spetsiaalsete tööjalatsite vajalikkust;


Kas see sobiks aine suurprojektiks?

No comments:

Post a Comment